A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Дубрівський ліцей №1
Дубрівської сільської ради Житомирської області

Майстер - клас на тему "Використання методу шести капелюхів мислення на уроках у початкових класах" з Блиндюк О. А.

Дата: 08.01.2024 13:24
Кількість переглядів: 19

5 січня 2024 року Блиндюк Оксана Анатоліївна, вчитель початкових класів Дубрівського ліцею №1, провела майстер-клас на тему "Використання методу шести капелюхів мислення на уроках у початкових класах". Технологія «Шести капелюхів мислення Едварда де Боно дозволяє розвивати творче та критичне мислення, толерантність, уяву та фантазію.

   Чому цей метод має назву «Шести Капелюхів Мислення?»Відомо, що стиль одягу багато в чому формує поведінку людини, логіку її вчинків, може диктувати певну лексику, жестикуляцію, міміку тощо. Змінюючи костюм, людина мовби одягає нову маску, змінює свою роль, іноді і характер. Яскравим прикладом такої залежності є головний убір – капелюх. Капелюх – це частина туалету, що легко надягти і зняти, змінити, а разом з ним й перемінитися. Техніка шести капелюхів використовується для розгляду проблеми з шести різних точок зору. Учасники дискусії мислять по-різному: подумки одягнувши білий капелюх, проявляють аналітичне мислення, червоний - емоційне, чорний - критичне, жовтий - оптимістичне, зелений - творче мислення, синій - мислення у великій перспективі.

    В ролі учнів були вчителі початкових класів, вихователі ГПД та адміністрація закладу. Під час заняття учасники розширили свої знання про інноваційні технології в сучасній освіті та їх значення в реалізації діяльнісного підходу в навчанні молодших школярів. Захід нікого не залишив байдужим, всі присутні отримали окрім цінного досвіду ще й позитивні емоції від плідної співпраці. ДякуємоОксані Анатоліївні за цікавий, змістовний, корисний та неймовірно інформативний майстер – клас.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було підтверджено

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень