A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Дубрівський ліцей №1
Дубрівської сільської ради Житомирської області

Свято народної пісні "Звучать пісні мого краю, пливуть у рідних голосах"

Дата: 01.03.2024 15:04
Кількість переглядів: 42

    Сьогодні наша мова, наша пісня є нашою зброєю, способом ідентифікації.
    Українська пісня - це душа нашого народу, необхідна, як земля, повітря, вода, хліб. Дякуючи пісні, ми можемо висловити свої почуття, любов і гнів, радість і смуток.
    Коли звучить пісня, то серце сповнюється почуттям любові до рідного краю, до свого народу, до України. Пісня, як свята молитва, цілюща, як материнське молоко. Кажуть, допоки живе пісня й мова, то доти живе народ. Тому не випадково 29.02 у Дубрівському ліцеї відбулося свято народної пісні "Звучать пісні мого краю, пливуть у рідних голосах" ініційоване Міністерством культури ліцею. Зі шкільної сцени звучали: "Ой у гаю при Дунаї ", "Ой у вишневому саду", "В саду гуляла", "Сонце низенько"....Велика кількість учасників продемонструвала позитивне ставлення школярів до народної пісні.
    Ми з вами   живемо в ХХІ столітті.  Пройшли віки,  змінились епохи, люди,  події.   Але народна пісня назавжди залишиться  з нами. Щоразу, збираючись разом,  ми співаємо всім знайомі пісні та отримуємо   позитивний заряд. Тому кожен з нас    має стати охоронцем пісні, щоб передати її нащадкам.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було підтверджено

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень