Виховний захід у 10 класі "Українська кухня з давнини до сучасності" з Блиндюк Л.М.
Українська кухня - дивина,
фантазії та мрії...
Її витворюють, кують
маги, чародії...
15 грудня Леся Миколаївна Блиндюк організувала та провела в 10 класі виховний захід "Українська кухня з давнини до сучасності".
Метою заходу було ознайомлення учнів з харчуванням українського народу, поглибити знання з технології приготування їжі. виховувати у дітей зацікавленість до традиційних страв української кухні, повагу до культури і спадщини українського народу, патріотизм, розвивати творчі здібності учнів.
Леся Миколаївна виступила координатором колективного проекту, об'єднавши клас у 7 груп, кожна з яких працювала над окремою темою. Кожна група мала свого лідера, який очолював роботу у групі та керував нею. Творчі групи повинні були провести дослідницьку роботу згідно з попередніми завданнями, отримавши кожна свою тему:
І група: "Про українську національну кухню»
ІІ група: «Обрядові страви та напої»
ІІІ група: «Хліб – усьому голова»
ІV група: «Борщ – одна з найпопулярніших українських страв»
V група: «Каша – мати наша»
VІ група: «Варенички непогані, варенички у сметані»
VІІ група: "Британські традиційні страви"
У ході заняття учні ділилися родинними рецептами, секретами приготування традиційних сімейних страв.
Шануйте нашу українську кухню! Вона – це такий же спадок українського народу, як мова, література, музика, ним можна всерйоз пишатися і не потрібно забувати. Пам’ятаймо, хто ми є, бережімо наші звичаї і традиції!
Щоб родила щедра нива,
Щоб у хаті все, як слід,
Щоб до віку був щасливий
Український славний рід!