A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Дубрівський ліцей №1
Дубрівської сільської ради Житомирської області

Урок української літератури в 7 А класі (Якимчук Л. В.)

Дата: 15.12.2023 16:00
Кількість переглядів: 48

    15 грудня  відкритий урок в 7 А класі на тему : "Війна очима дітей. Григір Тютюнник «Климко». Доля дитини в часи воєнного лихоліття. Ідея самопожертви» провела Якимчук Любов Василівна, вчителька української літератури Дубрівського ліцею №1.

    Урок узагальнення був направлений на розвиток творчого мислення та зв’язного мовлення школярів, на вміння аргументувати та відстоювати свою думку, на поглиблене вивчення твору й характеристик головних героїв, на виховання патріотизму, формування високоморальних загальнолюдських цінностей.

    Вдало підібраний епіграф, розминка «Впізнай героя» та перегляд буктрейлера «Климко» налаштували учнів на проведення основної частини уроку, що пройшла у формі змагань між двома командами. Любов Василівна вдало підібрала завдання та форми роботи, що сприяли активності учнів на уроці: бліц – тести на перевірку знання змісту повісті; «Поєднай пару - знайди правильну відповідь»; підбір цитат із твору, що характеризують головного героя; складання грона «Характер Климка». Аналізуючи образ Климка, порівнювали його із героями творів, що вивчались на попередніх уроках, з цією метою використали діаграму Вена. На уроці чітко прослідковувались міжпредметні зв’язки із історією, географією та хімією, що реалізувались під час дослідницької роботи «Значення вживання солі для кожного з нас та чому в роки війни сіль є дорогим продуктом», учні прокладали маршрут головного героя за сіллю з Полтавщини на Донбас. Зацікавлення в школярів викликала «реєстрація» Климка в соціальних мережах, а також перегляд публікації починаючого блогера класу на тему «Діти України проти війни».

    В кінці уроку учні разом із вчителькою створили «Листівку побажань», в якій кожен написав свої заповітні мрії та думки. Найзаповітніші бажання дітей: закінчення війни та повернення із фронту додому з перемогою рідних і близьких.

    Завершився урок словами, що є одночасно і епіграфом уроку, і висновком: Добро, яке ти створив сьогодні, люди забудуть завтра. І все ж твори добро!



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було підтверджено

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень